Over Eline Flipse

Eline Flipse is regisseur van documentaires en muziekproducties, sinds 1980. 

Contact: elineflipse@gmail.com

 

" In 2005 werd de Stichting Elifli Film opgericht, van waaruit ik mijn eigen documentaires zelf ging produceren.

Lang daarvoor, van 1972-1973 studeerde ik Franse letterkunde aan de Sorbonne, Parijs, daarna volgde een jaar vooropleiding tekenen/schilderen aan de Ecole des Beaux Arts. 

In 1975 verlegde ik m'n koers en werd aangenomen op de Filmacademie te Amsterdam. Deze studie brak ik in het derde jaar af, mijn zoon werd geboren!

De studie werd niet hervat, inmiddels had ik enkele korte films gemaakt voor de VPRO en kreeg daar een paar mooie kansen om me te ontwikkelen. Vanaf dat moment begon een lange carrière als filmmaker, tot op de dag van vandaag. 

Behalve filmmaken waren er uitstapjes naar de muziek. Aanleiding was de film Youri Egorov 1954-1988. Op 28 mei 1988, de verjaardag van Egorov, organiseerde ik een Benefietconcert in de Grote Zaal van het Concertgebouw, ter nagedachtenis aan deze legendarische pianist. Daaruit kwam een serie  kamerconcerten voort, zes jaar lang, Ongehoord, live uitgezonden door de NCRV-radio. 

Ook was ik enkele jaren assistent van de Russische celliste Natalia Gutman, tijdens het Oleg Kagan Musikfest in Kreuth (Dtsl.)"