Naar de Nederlandse versie Switch to the English version of this site

Elifli Film

Elifli Film is in 2006 opgericht door Eline Flipse, met als eerste doel eigen documentaires produceren. Daarnaast produceert Eline ook voor andere regisseurs.

Dertig jaar aan ervaring in het ontwikkelen van ideeen, het schrijven van scenario's, het vinden van financiering en het coachen van beginnende filmmakers

Elifli Film beschikt over  een montagestudio in Amsterdam en in de Bourgogne

laatste nieuws

In oktober 2019 opnieuw naar Albanië, 20 jaar na Biografii, Albanian Stories! Hoe is het de mensen in die jaren vergaan, dat wilde ik weten. Research gedaan met een bijdrage van het Filmfonds. Toen strooide covid roet in het eten...

In oktober 2022 werd een nieuwe aanvraag bij het Filmfonds: gehonoreerd voor In de Schaduw van de Adelaar.  Een film over het nieuwe Albanië, waar achter de façades van glanzende gebouwen een leven schuilt dat de openbaarheid nauwelijks verdraagt.

Twintig jaar geleden vond er een ware uittocht plaats, mensen zochten hun heil in landen waar ze een toekomst hoopten te vinden.

Anno 2022 is deze stroom emigranten allerminst opgedroogd, massaal verlaten jonge mensen het land, legaal dan wel illegaal. Door de onderhuidse spanning verliezen de mensen hun hoop op een betere toekomst. Is het de repressie van een defacto narcostaat? Lukt het om uit die schaduw te stappen?